Onlangs ben ik gestart met een training Indesign interactief en publish online. Een tweedaagse training waarin ik de tips & trucs leer over het maken van een interactief magazine. Erg leuk en leerzaam en gelijk toepasbaar in mijn werk. Hoe leuk is dat 🙂 Niet alleen leer ik de technische kant van het in elkaar zetten van een digitaal magazine, maar ook wat wel of juist niet prettig werkt voor de lezer, waar je op moet letten bij de vormgeving etc. De training wordt gegeven voor een kleine groep waardoor er veel interactie is.

In maart start ik met een tweede training. Deze training is op het gebied van Illustrator. Deze training zie ik als een stukje verdieping van het programma. Ik gebruik dit programma met name voor het ontwerpen van logo’s en vind het daarom prettig om net iets dieper in te gaan op de diverse ontwerpmogelijkheden die het programma te bieden heeft.

Ondanks dat deze trainingen de nodige uurtjes kosten, vind ik het erg leuk om weer nieuwe dingen te leren, nieuwe inspiratie op te doen op mijn vakgebied.