Welke kleurtrends zien we in 2019? Twee gerenommeerde instanties roepen jaarlijks een kleur uit tot kleur van het jaar; Flexa en Pantone.
Flexa heeft Spiced Honey uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019. Spiced Honey is een honingbruine kleur die optimisme uitstraalt. Het heeft het warme en rustgevende van honing. Er is gekozen voor honing omdat het staat voor de vele mooie facetten in het leven. De kleur en substantie is mooi, maar het staat ook voor luxe en huiselijkheid. Spiced Honey is ontzettend veelzijdig en kan worden gecombineerd met allerlei kleuren om een verscheidenheid aan looks te creëren, afhankelijk van de sfeer die jij in jouw huis wilt creëren – van rustgevend en rustig, tot knus of levendig. Afbeelding 1

Een andere party die altijd een kleur van het jaar benoemd is het gerenommeerde kleureninstituut Pantone. Dit jaar is dat geworden Living Coral. Een mooie felle rood/roze koraaltint met een gouden ondertoon, die energie en levendigheid geeft. ‘De kleur omarmt ons met warmte en om comfort en opwaartse kracht te bieden in onze voortdurend veranderende omgeving’ aldus Pantone. Ik vind het een vrolijke, positieve kleur en kan een stukje vreugde en levendigheid toevoegen aan ons interieur, aan vormgeving.
Het is zeker een kleur die mij persoonlijk erg aanspreekt. Afbeelding 2

kleur van het jaar 2019 Spiced Honey flexa Afbeelding 1

kleur van het jaar 2019 Pantone Living Coral Afbeelding 2