In het voorjaar heb ik voor een klant uit Rijssen een interieuradvies mogen uitbrengen voor de nieuwe woning die ze gekocht hebben. Het ging met name om een interieuradvies voor de woonkamer en de slaapkamer. Voor deze twee ruimtes liep de klant ‘vast’ in hun eigen denkpatroon en vonden ze het prettig dat er iemand met ze meedacht. Na een eerste brainstormsessie met de klant, waarin o.a. hun woonstijl en wensen besproken werden, ben ik met een compleet plan gekomen waarmee de klant aan de slag kon. Het advies bestond uit een tweetal voorstellen voor de inrichting (inclusief tekeningen), sfeerimpressie, een meubel-, materialen en kleuradvies.

De slaapkamer is een ruime zolderkamer. Mijn advies was om de ruimte deels te splitsen en er een inloopkast in te maken. Hierdoor heb je een afgeschermde ruimte om je om te kleden en is het slaapgedeelte kleiner waardoor het een fijn intieme sfeer krijgt. In de woonkamer wilden ze enkele bestaande meubels meenemen en de schouw in de nieuwe woning was niet geheel hun smaak. Ik heb hiervoor advies uitgebracht. Met als resultaat een mooie ruime zithoek en daarnaast nog ruimte voor leuke hoekjes.

Dit advies en het eindresultaat kun je terugzien op de portfoliopagina.

Het advies dat ik uitbreng bundel ik altijd tot een mooi boekwerk zodat de klant het altijd makkelijk kan inzien en eventueel kan meenemen als ze gaan woonwinkelen. In mijn advies geef ik altijd meer opties. Ik vind het belangrijk om de klant te inspireren, ideeën aan te dragen en uitdaag om buiten hun vast kaders te denken. Natuurlijk kan de klant ervoor kiezen om mijn advies een op een over te nemen maar mijn ervaring is dat ze het ook prettig vinden om sommige dingen zelf nog naar eigen wens in kunnen vullen en daarmee hun eigen persoonlijke touch kunnen aanbrengen.