Een mooi en aansprekend ontwerp maken, soms lukt het meteen, soms duurt het even voordat het begint te borrelen. Lukt het meteen dan kan ik ook helemaal opgaan in mijn werk en vliegt de tijd voorbij. Maar soms heb je van die momenten dat het niet wil vlotten. Dan kan ik wel doorgaan maar helaas levert dat dan toch niet het gewenste resultaat op. Dat is dan echt zo’n moment dat ik inspiratie nodig heb. Met een vaktijdschrift, instagram of pinterest en een heerlijk kopje koffie op mijn favoriete stoel in de woonkamer gaan zitten, doet bij mij wonderen. Zodra de koffie op is, heb ik vaak wel weer genoeg inspiratie opgedaan waardoor ik weer met frisse ideeën aan de slag kan gaan.

Inspiratie doe ik ook op tijdens vakanties, stedentripjes of een middagje shoppen bij de Ikea of Loods5. Mijn IPhone staat dan vaak boordevol mooie plaatjes waar ik blij van wordt en waarvan ik denk dat ik ooit nog iets met de ideeën kan doen. Dit kunnen plaatjes zijn voor concrete producten, maar ik kan ook enthousiast raken van een mooi lijnenspel van een gebouw of een mooie kleurcombinaties in bijvoorbeeld etalages.

Ik mag ook graag zelf dingen maken, opknappen en restylen. En zie vaak mogelijkheden om van iets simpels, iets moois te kunnen maken. Ook dat geeft mij weer inspiratie en uiteindelijk energie om mooie dingen te kunnen maken en ontwerpen.

Waardoor raak jij geïnspireerd?
DSC_0894

IMG_4892

IMG_4861

IMG_4853

IMG_3047 bew